HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Fogják a poharukat, tényleg ne tegyék le

2010.11.18. 11:10 AG 2.0

Alig nyolc napja publikáltam legutóbbi ajánlómat, és máris itt van a következő. A Terroir Club pénteki születésnapi bulija éppúgy előttünk van még, mint a borjourosok gálája, de közben beesett még két fontos program. Az egyikről eddig nem is hallottam egészen ma reggelig, úgy látszik, csukott füllel járok a világban. Ráadásul hogy ma hallottam, az is abszolút véletlen, szinte soha nem nézek bulvártelevíziót, most is csak kapcsolgattam reggeli közben, és arra figyeltem fel, hogy Miklós Csabival, ifj. Kamocsay Ákossal és egy leánnyal beszélgetnek a híres műsorvezetők, valami küszöbön álló rendezvényről. Utánanéztem, kiderült, hogy péntektől vasárnapig újborfesztivál lesz a Liszt Ferenc téren, dzsesszesen, fiatalosan, jó néhány kedvemre való termelővel. Van hozzá honlap, Facebook-profil, minden. A másik bemutatót a mátrai tőkések tartják, immár a közülük kilépett Németh Attila Gábor nélkül, cserébe még felfedezetlen fiatal termelők érkeznek a borvidékről. A Mátrai Kézműves Borászkör – tehát Karner Gábor, Losonci Bálint, Szecskő Tamás és a meglepetésborászok – a WSET Paulay Ede utca 22–24. alatti bázisán várja az érdeklődőket november 23-án, este fél hat és fél kilenc között, árak, tudnivalók, részletek a link alatt. És eszembe jutott még valami, amiről korábban megfeledkeztem: a Decanter magazin borblogos közönségszavazásán én lettem a legnépszerűbb, tudom, hogy van, amit többen olvasnak, de természetesen köszönöm a szavazatokat, minden öröm öröm.

21 komment

Címkék: hírek programok decanter terroir club borjour tőkések lisztfeszt

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves GA, Gratulálok a cimhez, megérdemled és nagyon sok további finomság kóstolását kivánom a jövőben!
Gratulálok Albert!
Tudom, hogy nehézfejű vagyok, és ezért nem értem, ha Te is győztes vagy, miért nem mehetsz Bécsbe.
Kedves Albert! Nagyon szép visszajelzés a közönségszavazás nyertesének lenni. Őszintén gratulálok!
Gratulálok, teljesen egyetértek a Decanter olvasóival...
A borravalo.hu-ról még nem hallottam, első ránézésre inkább online újságnak látszik; az igazi blog számomra ilyen egyszemélyes műfaj.
@muskotály küvé: A borravalu.hu szerintem igen jó boros blog. Szakmailag nagyon ott van a szeren és rendkívül széles spektrumot fognak be. A szerzőgárda pedig bor témában rendkívül felkészült.

Szerintem a blog mint műfaj nem csak személyes élménybeszámolót jelent. De bőséggel van ott személyes hangvételű írás is.

Albertnek pedig gratulálok :) Így tovább.
@BZoltan: nekem a "békebeli blog" ilyen: nagyjából egyvalaki a személyes élményeit vagy számára érdekes dolgokat írja le.
De nincs kifogásom a többszerzős tematkius blogokkal szemben sem, szívesen olvasok ilyeneket is; csak amikor blogok díjazására kerül szó, akkor én azért megkülönböztetném az utóbbi, inkább csak technikai értelemben vett blogokat (amelyek inkább lelkesedésből, vagy hirdetési díjakért, vagy más szándékkal készített, "linuxos" újságok) az "igazi" naplóktól. Persze nem mindig éles a határ, és mivel a borravalo.hu-ról ma hallottam először, semmiképp nem ellenük szeretnák szólni. (Hogy azért kicsit kötözködjek: egy blognak minek saját domain?)
@muskotály küvé: az egyik blog, a másik portál. de persze manapság a blog szó a menő, meg a facebook, a lájkolás... :D
Gratulálok, további izgalmakat kívánok mindannyiunknak! Neked az íráshoz, nekünk az okuláshoz.
Azt hiszem, elismerésünket mindennap kifejezzük azzal, hogy idelátogatunk, és belekotyogunk. Így lesz ez ezután is.
@muskotály küvé: Értelek és ebből a szempontból igazad is van.

De csak, hogy tudd a blog mint informatikai szakkifejezés a webes log-ot fedi. A log pedig egy angol szó ami egy adott témában egy vagy többe ember által fontosnak tartott bejegyzéseket tartalmazó napló.

Vagyis a "log" az nem olyan napló amilyet a kamasz lányok írtak a múlt században :) hanem inkább olyan mint egy hajónapló.

Szerintem a blog meghatározására a legjobb magyarul elérhető ez használható: hu.wikipedia.org/wiki/Blog

Saját domain pedig mindennek jó. A weblogokat nem a blog.hu találta ki. Szerintem az a normális, ha egy adott tartalomnak saját címe van. Mondjuk én még akkor szocializlódtam a webre amikor annak egész tartalma egy délután alatt átlapozható volt :)
@muskotály küvé: vagy legalábbis néhány szereplős.
A borravaló szerintem tematikus online portál.
@BZoltan: csak téged tudlak idézni:
"Értelek és ebből a szempontból igazad is van."
:)
Gratulalok AG, ez remek hir - meg is dolgoztal erte.

@muskotály küvé: @Benikuty: @BZoltan: kis segitseg a kerdes eldontesehez :)
1. a borravalo is nyert borblogkategoriaban ha jol ertem
borravalo.hu/2010/10/26/vilag-borbloggerei-egyesuljetek/

2. volt .blogos url es talan egy eve csereltek le erre a domainra

have fun
Én is gratulálok ám, attól még, hogy nem írom!
:)
Nna a a Borjourról lenne mit írni, de jobb, ha alszom rá még egyet, nehogy nagyon paprikás legyen.
@BZoltan: a szerző meg olyan, mint egy elszabadult hajóágyú... :)
------------------------
Volt valaki Lisztfeszten? És a lájkolók végül találkoztak a faszbúkon?
@fugu: @Hepci: egyiken sem voltam, meséljenek az illetékesek! :)
@Hepci: en voltam liszten, jol is ereztuk magunkat, mindossze 1 helyen neztek rank butan a kostolomennyiseg kapcsan
@fugu: még én is emésztem, de ami botrányos volt azt nehéz lenne másképpen leírni!
@fugu: Hallottam hírét,így örülök neki,hogy nekem nem baxta el az estémet.
Hiába Magyarzisztán ez is.
süti beállítások módosítása