HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Agárdi Pálinkafőzde, vadszeder

2009.06.16. 08:00 AG 2.0

Jeleztem az elején, hogy bár elsősorban borról lesz szó ezen a blogon, időnként szétnézek az egyéb szeszek világában is, mert sörben, égetettben, egyebütt is történnek érdekes dolgok. Például ha tudtam volna, hogy a hétvégén cseh sörfesztivál is van – volt – Budapesten, szinte biztosan kimegyek, vagy legalább szólok az olvasóknak, menjenek helyettem. De most nem sör, hanem pálinka van a terítéken. Az Agárdi Pálinkafőzdét 2002-ben, hét évvel ezelőtt hozták létre a honlapján olvasható információk szerint, azt hittem, öregebbek. Berobbantak, indulásuk egybeesett a magyar pálinkakultúra felívelésével. Azóta is ügyesen dolgoznak, aratják a sikereket, az itt tárgyalandó vadszeder pl. az év pálinkája díjat kapott a 2009-es Destillatán, ahol a cég az év főzdéje lett. Ennek a vadszedernek tehát nagyon gyümölcsös az illata, feleségem parfümösséget is felfedezni vél benne, én nem. Telt ízű, zamatos, finom, a korty sima felszínű, kedves, nem csíp egyáltalán. Utóíze hosszú, harmonikus. Szép nagyon. Mondjuk nem olcsó. Pálinkát nem pontozok, sokat kell még tanulnom.

Szólj hozzá!

Címkék: agárdi pálinkafőzde destillata vadszeder pálinka szeszek

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.