HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Pernstejn Pardubicky Porter

2009.08.01. 08:00 AG 2.0

Önéletrajzi elemekben bővelkedve elmesélem, az emberek csodálkozni szoktak, amikor kiderül, hogy sörözni is szeretek, mintha az, aki jó bort iszik, a jó sört már nem is kedvelhetné. Pedig de. A gond az, hogy a magyar sörgyártás és -kultúra első ránézésre semmivel sem színvonalasabb, mint amilyen a borászat volt kb. tizenöt éve. A világosok unalmasak és egyformák, nálunk ráadásul agyonszénsavazzák mindet palackozáskor-csapoláskor. A szénsav ádáz ellenfelem, csak a fröccsben és a pezsgőben vagyok hajlandó elviselni. Egyszóval, az igazi sörélmény ritka, mint a fehér hüllő. Az történt, hogy Muskotály Küvé kolléga nemrég Csehországban túrázott, és a minap megírt horvátozást rövid sörözéssel vezettük fel ügyesen, sörre bor mindenkor alapon. Csapra vertünk két palack Pernstejn Pardubicky Portert is, és csak ámultunk. Pardubice részben arról híres, hogy nézőszámrekordokat döntöget a jégkorongcsapata, részben meg a sörről, évszázadok óta. A gyárról innét lehet többet megtudni legalább öt nyelven. A 19-es portert – alkoholfoka 8-as – a 19. század vége óta készítik, facebookos oldala is van, csatlakoztam. Feketéhez közelítő szín, gyönyörű hab, hibátlan illat, cseppnyi édes beütés. Krémes struktúra, kávés ízek, súly és könnyedség egyszerre. Nem csíp egyáltalán, nem szökik könny a szemembe a második korty után, ez fontos. Friss és finom. Az év söre.

Szólj hozzá!

Címkék: csehország porter sörök pernstejn

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.