HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Szászi Kabócás Olaszrizling 2006

2009.09.18. 08:00 AG 2.0

A szigligeti Szászi Endre egy-két évvel ezelőtt a terroirbarátok egyik kedvence lett hirtelen, egészen konkrétan a címszereplő 2006-os olaszrizlinggel. Az Alkeszen egyenesen 8 pontot kapott a bor, amit első nekifutásra nem nagyon értettem, ugyanis az általam beszerzett palackban meglehetősen savanykás, lapos és szanaszét szaladó italt találtam. Emiatt aztán nem is rohantam a következőért, hogy meglegyen a kontroll, háromezer forintot nem ad ki az ember a bizonytalanért. Hanem munkaadóm kisvártatva egy dél-balatoni hotelben tartotta év eleji tréningjét, ahol egyrészt szinte a teljes Szászi Endre-szortimentet forgalmazták, másrészt este megjelent a színen maga a termelő, és grátisz rögtönzött egy kóstolót a kompániának. Sok bora ízlett, a 2006-os Kabócás is kiválóan teljesített. Így most azonnal vettem belőle a Radovinnál, amikor észrevettem, hogy akciózásból kifolyólag kétezer alatt mérik. Még mindig csinos aranyszín, tiszta, tapad a pohár falára meggyőzően. Illata gyönyörű, az érett gyümölcsök, a mineralitás és a palackbuké vonzó-erőteljes összhangját kínálja. Szájban is egyben van szépen, derekas test, összecsiszolódott savak – gyakorlatilag nem észrevételezhető mellettük a félszárazságnyi mararadékcukor –, ásványos-karakteres lecsengés. 7 pont.

3 komment

Címkék: 2006 olaszrizling badacsony hétpontos szászi

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóstoltad már a 2007-es félszáraz Kabócást? Én tegnap igen, és a 2006-os után elég nagy csalódás volt. Nem értek hozzá, így nem tudok profi leírást adni, de valahogy nem volt olyan összetett sem az illata, sem az íze, és főleg a kesernye elnyomott szinte minden más ízt számomra, már a korty közben is, a végén meg még inkább.
Kíváncsi lennék, hogy a Hozzád hasonló, nálam tapasztaltabb kóstolók hogyan értékelik...
@marvin__42: kóstoltam, a fent linkelt alkeszposztban írtam is róla, nagyon tetszett. nem lehet, hogy beteg volt a palackod?
@AG 2.0: Nem hiszem, bár ehhez sem értek eléggé...vagy nem találkoztam még beteg palackkal, vagy nem vettem észre :-)
Szóval nem, nem éreztem rossznak, csak nekem nem ízlett. Tegnap fejeztem be a palackot, a harmadik estére a kesernye egy része felszívódott, és egész okés lett a bor, de igazán szerethető nem, a 2006-ost számomra meg sem közelítette. Azért lehet, hogy teszek majd még próbát vele, bár 2600 Ft-ért próbálkozni, hogy hátha...na majd meglátjuk.
süti beállítások módosítása