HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Terra Galos Primus Bouvier 2009

2009.09.29. 08:00 AG 2.0

Néhány évvel ezelőtt megnéztük a kismartoni Esterházy-kastélyt, ha már ott voltunk, bementünk a vinotékába, ha már bementünk, vettünk korosabb pinot noirt, valamint egészen fiatal újbort. Finomnak találtuk. Mindez szeptember közepén történt. Ebből jól látszik, nemcsak a Varga Pincészet képes villámgyorsan elkészíteni az év első borát, vannak osztrákok is, akik szívesen sietnek. Közéjük tartozik a Terra Galos – más néven: Dr. Achs –, amelynek 2009-es Primus Bouvier-je már a magyar fővárosban, közelebbről a Winebarban is kapható. A borászatról azt kell tudni, hogy Burgenlandban, Golsban működik, a Balaton déli partján partján is vannak területei, így magyar borok is felbukkantak a szortimentjében – ha az olvasó többet szeretne tudni ezekről, kattintson –, és nem tévesztendők össze Paul Achsszal, aki azért híresebb náluk. A bouvier is érdemel néhány szót: fogalmam sincs, magyar bor készül-e belőle, ám az ismeretes, hogy számos hazai nemesítésű fajta alkotóeleme, mindenben benne van, ami z-vel kezdődik, a zenittől a zengőn át a zétáig. Nyilvánvaló, a tárgyalt primőr fajélesztővel készült acéltartályban. Szélsőségesen halvány szín, konkrétan fehér, harsogó illat, friss virágokkal, bodzával, gyümölcsökkel. Szájban könnyed, de nem jelentéktelen, ízes és ropogós, savai moderáltak. Hibája nincsen, erénye is csak annyi, amennyi egy pár hetes gyorsbornak lehet. Inni igen jó, annak, aki nem veti meg az ilyet, hanem szereti. Ezen a blogon ilyesmi is kaphat 5 pontot.

Szólj hozzá!

Címkék: ausztria ötpontos burgenland 2009 terra galos dr. achs bouvier

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.