HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Az év húsz legjobb magyar bora 3.

2009.12.28. 08:00 AG 2.0

Amikor a top 20-at összeállítottam, nem mérlegeltem, hány borvidékről hány bor kerüljön be, utána számoltam utána. Persze kiderült, hogy így nézve Tokaj az első, hat jelöléssel. A harmadik részben mindjárt három tétel hegyaljai az ötből. Nyilván nem véletlen ez, alighanem igaza volt annak a termelőnek, aki meghirdette a szárazforradalmat. A furmintok, hárslevelűk, muskotályok révén könnyebb eljutni a fogyasztóhoz, akkor is, ha belátható időn belül csak az aszú marad Magyarország zászlósproduktuma. 10. Nobilis Csirke-mál Furmint 2008. A Bárdos Sarolta, Molnár Péter házaspár talán minden borát magasabbra pozicionálta ennél. Ha ilyen az alap, milyen a felépítmény, merülhet fel kapásból. Tökéletes a Nobilis-sor, mondtam korábban, és tartom rendületlenül. 9. Györgykovács Juhfark 2006. Györgykovács Imre másfél évtizede csinálja ugyanazt ugyanúgy, készíti a tiszta ízű, karakteres somlaiakat, de ez a juhfarkja más, mint a többi. 8. Szepsy Édes Szamorodni 2006. A 2003-as édes Szepsy-szamorodni, amely Dániel néven futott, ugyanúgy etalonná emelkedett, mint a 2000-es Úrágya furmint. A 2006-os méltó utódnak ígérkezik. 7. Hollóvár Somlói Hárslevelű 2005. Tudom, hogy ez a hárslevelű már három éve piacon van, mégsem hagyhattam ki, hiszen Somló eddigi legszebb boráról van szó, és még elérhető. Idén ismét volt hozzá szerencsém, hibátlan. 6. Oremus 6 Puttonyos Tokaji Aszú 2002. Az Oremus-aszúkhoz fűződő viszonyom mit sem változott, mióta az 1999-es birtokválogatásnak kiosztottam a 10-est. Ez a 2002-es eggyel kevesebbet kapott, de így is itt a helye.

Szólj hozzá!

Címkék: györgykovács oremus szepsy nobilis hollóvár top 20

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.