HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Fogják a poharukat kétszer egymás után

2010.02.24. 08:00 AG 2.0

Január végén azt ígértem, a vinoportos furmintfebruár jegyében belecsapok a fajtába alaposan. Ez nem egészen sikerült, van bennem némi hiányérzet, hiszen azóta mindössze két furmintos beszámolóval gazdagodott a blog, Barta Károly édes bora és a 2007-es Hétförtös Istenhegy került az olvasók elé. Ez van, szerencse, hogy a fajta így is ott van a spiccen, a maival együtt 13 tagnél tart, többet más nem tud, az olaszrizling és a chardonnay 12-12 említéssel lohol a nyomában. Mindez csak játék a statisztikával, a csütörtök esti Festetics-kastélyos rendezvény azonban mindenképp komolynak ígérkezik. Elsősorban ott lesz Hegyalja és Somló színe-virága, másod-, de nem utolsósorban pedig osztrák termelők is bemutatkoznak, márpedig a nemzetközi összevetésnél semmi sem viheti ügyesebben előre a magyar borászatot. A furmintozás után kettőt kell aludni, és máris lehet egerezni. A borvidék több mint kéttucatnyi termelője mutatkozik be a Magyar Tudományos Akadémián. Hajnali 10 órától este 6-ig jelképesen kevés pénzért, 2000 forintért kóstolgathatja a publikum Bolyki János, Gál Tibor, az Orsolya, a St. Andrea, Thummerer Vilmos és a többiek kiváló termékeit. Vannak kevésbé ismert nevek is a listán, velük is érdemesnek ígérkezik ismerkedni.

6 komment

Címkék: programok tokaj furmint eger

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én ennyit nem tudok rendezvényezni, jutányos ár ide vagy oda. Esetleg, ha az ajtóban adnak vércsoportazonos májat is.
@RAMBO: Esetleg köpővel? Vagy az nem elég kemény?
:)

(Mondom én, akinek elkelne egy alapos orvosi kontroll...)