HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Agancsos Pinot Noir 2007

2010.06.16. 08:00 AG 2.0

Kovács Zoltán családi pincéjéről sok jót hallottam mostanában, úgy emlékszem, valamelyik portugieseres bejegyzésem alatt ennek a feltörekvő villányi termelőnek a borát is figyelmembe ajánlotta a kedves olvasó. Amikor azonban a Szent István Borboltban felfigyeltem az Agancsos-termékekre, hosszas morfondírozás után inkább a pinot noirt választottam. A hat hektáron munkálkodó, a villányi főutcán borozót működtető vállalkozás honlapjának tanúsága szerint 1990-ben alakult, az Agancsos nevet 2006-ban vette fel. A szortiment tipikusan villányi: dominálnak a vörösök, a képet olaszrizling teszi színesebbé. A pinot noirral kapcsolatos nehézségek ismertetésébe nem bonyolódnék bele megint, a minap is ezzel foglalkoztam, maradjunk annyiban, aki jó bort készít belőle, egyéb komolyságokra is képes. A 2007-es Agancsos-pinot-t új telepítés szűzterméséből szűrték, 800 palackot töltöttek meg vele, hála nekem eggyel kevesebb létezik belőle ezen a földön. Pinot-san szép szín, nem cseresznyepirosban nyomul, inkább a mattabb-barnásabb skálán játszik. Tiszta, barátságos, gyümölcsös, fűszeres, földes illat. Savai szépek, bár vibrálhatnának intenzívebben is, tanninja érintésnyi, szerkezete egészséges, teste közepes. Elegáns, jól iható, alkoholja 12,5-es. Nem nagy, nem különösebben összetett, de aligha az volt a cél vele, hogy maga alá teperje a világot. Az 5 pontos sáv legfelső széle.

1 komment

Címkék: ötpontos villány pinot noir 2007 agancsos

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A kedves olvasó én voltam...
Egyébként pont pinót nem ittam még Agancsoséktól (akkor még hordóban volt), de ezek szerint ebben is tisztesen teljesítenek.