HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Árvay Pecsár Furmint 2009

2011.02.28. 17:30 AG 2.0

Árvay Jánosnak nagyon drukkolok, azt remélem, a Sauska Krisztiánnal közös vállalkozás megszűnése-átalakulása után egy közepes helyett két remek borászat nőheti ki magát Hegyalján, miáltal mindenki jól jár. Árvay felívelésében nagy szerepet játszhat a következő generáció is, ha az utódok tehetségesek és agilisak, az mindig használ a családi ügynek, sok helyen bebizonyosodott ez országszerte. Saját bejegyzést még nem kapott a rátkai termelő, a 2007-es Istenhegy furmintot a régi vállalkozás jegyezte. Nemrég szemet vetettem a Veritasban az Idd+ fantázianevű hárslevelű–sárgamuskotályra, sajnos nem tetszett annyira, hogy megénekeljem. A furmintfebruáron ellenben ízlettek a dolgok, csakhogy a végemet jártam már, eléggé fáradt voltam, ezért is nem került Árvay a listámra. Viszont kaptam egy palack 2009-es Pecsár furmintot. Ha tudom, mennyibe kerül, szabadkoztam volna. Ez a bor is ott van a kiemelt európai uniós fogadásokon, nem érdemtelenül. Világos szín, komoly, visszafogott illat. Nem támad, időt kér. Furmintos, ásványos-meszes, mélyéről likőrös, érett gyümölcsös árnyalatok is jönnek. Teste inkább nagy, mint közepes, szerkezete arányos, szilárd, tizenhármas alkoholja visszafogottnak mondható. Savai masszívak, nem különösebben játékosak. Tekintélyes valahogy, figyeli, hogyan figyeled. Lecsengésében savanykás, de sűrű. Egy nagyon-nagyon távoli, szinte értelmetlen referencia: Jásdi István díszítő elemekkel kicsit sem hivalkodó 2006-os Siralomvágója. Gondolkodnom kellett a hetesen, majd megtorpantam 6 pontnál. Picit finomabban klasszis lehetne.

6 komment

Címkék: hatpontos tokaj furmint árvay 2009 pecsár

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bocs az akadékoskodásért, de azt a bort nem Idd+ -nek hívják véletlenül?
Szerintem is IDD+ a neve, én is kóstoltam, elérte a 4 pontot, de nem rohanok a boltba újabb palackokért.

hozamkorlat.blog.hu/2011/01/28/zempleni_innivalo
Sajnos a mostanában készült borai nem igazán ízlenek. Nem finomak, valahogy zavarosak (ízben).
Egy bort sem ittam tőle az elmúlt 1,5 évben, amelyet gondolkodás nélkül levennék a polcról.
mi a véleményetek erről az IDD+ (így van a cimkén) névről?
én nem értem, hogy illik a cimkéhez?
lemaradt, a Pecsár nekem is ízlett, mégha nem is annyira mint Albertnek. tiszta, nem túl bonyolult bor, jól esett.
javítottam a nevet, köszönöm

@loading: a zavarosak ízben megfogalmazás stimmel valahogy (az iddmegre mindenképpen), de a pecsárra ez szerintem nem érvényes