HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Bott Határi Hárslevelű 2009

2011.04.17. 18:15 AG 2.0

Hárslevelű után hárslevelű. Említettem legutóbb: több bort bontottam csütörtök este, és a Gizella Pince 2008-as Barát-dűlőse fogyott a legjobban. Mint mindjárt kitűnik, nem azért, mert kimagaslott a mezőnyből, a dolgok soha nem egyszerűek. Bott Judit és Bodó József Határi-hársát téli helyszíni munkálkodásunk alkalmából figyeltem meg először, nagyon tetszett. Sajnáltam is, hogy kevés készült belőle – annak azonban önző módon örültem, hogy vehettem belőle egy palackkal. Pihent mostanáig – az ugyanott és ugyanakkor beszerzett Csontos furmintnak közben nyakára hágtam örömmel –, úgy véltem, meg kell neki adni a tiszteletet és az időt. Vonatkozó észrevételeimet kétfelé kellene bontanom. Három nappal ezelőtt: kissé matt szín, mély, ásványos, elég alkoholos illat, visszafogott gyümölcsösség. Közepesnél nagyobb test, vélelmezhető maradékcukor, ami a szesz támogatásával árnyalattal többnek tűnik a kelleténél. Lecsengésében befűt. Hatos környéke. Ma: orrban meleg, dús, körtés, gazdag, komoly, mégis kedves. Szájban krémes, harapható és finom. Tiszta ízű, elegáns, bottos. Súlya ellenére jól iható. A fogyasztási hőmérsékletre oda kell figyelni. Ha hideg, zárkózott. Ha meleg, nem annyira energikus. Vasárnap délután 7 pontos teljesítményt nyújtott.

4 komment

Címkék: tokaj hétpontos hárslevelű határi 2009 bott pince

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Most akkor hányadik lépcsőfokra is kell tenni a pincében? :)
Előre is elnézést kérek Gazdától és minden hozzászólótól, hogy nem a témához teszek észrevételt, hanem segítséget kérek! A március 20.-i posztban említett Tokaj Kerház 2009-es száraz Furmint az Auchanon kívül hol kapható még? Szegeden ugyanis nincs Auchan (remélem, nem tévedek). Segítsetek! Köszönöm!
@vargánya: ha jól emlékszem, egy nagyobbfajta real közértben vettem
@AG 2.0: Nagyon köszönöm, megnézem!