HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Walter Cirfandli 2006

2011.06.27. 11:00 AG 2.0

A Walterek nem sírnak – írtam majdnem három évvel ezelőtt, szerették azt a szöveget a kedves olvasók. A pécsváradi Walter Gyula azóta sem került sokkal közelebb a fősodorhoz, talán azért is, mert tényleg nagyobb élmény helyben, ráadásul a társaságában kóstolni a dolgait, mint távol onnan, másmilyen körülmények között. A hétvégén azonban átválogattam a borkészletemet, és ért egy-két meglepetés, felbukkant pár tétel a mélyből, amelyekről azt hittem, régesrég a nyakukra hágtam. Volt köztük két 2006-os Walter is, egy Benyovszky nevezetű házasítás és egy cirfandli. Csak kicsit tartottam attól, mivé fejlődtek a hosszú szekrényes érlelés alatt, ismereteim alapján nem jósoltam volna nekik korai halált. Igazam lett, legalábbis részben. A Benyovszkynak nem használt a nem kimagasló minőségű dugó, az tett hozzá az illatához egy árnyatot, ami nélkül jobban jártunk volna. A cirfandlival ezzel szemben nem tudott mit kezdeni a zárás, esélytelennek bizonyult vele szemben. Korához képest kimondottan világos, fiatalos szín, zöldes reflexeket is mutat még. Oxidációra utaló jeleknek orrban nyoma sincs, mézesség és palackbuké már érzékelhető, gyümölcsössége még koránt sem aszaltas. Szájban nagyjából közepes test, tiszta, egyenes, telt ízek-zamatok, a 14 feletti alkohol melegít, de nem éget, lecsengésében is lendületes. Nem világmegváltó bor, nem is annak készült. Egy egyszerű, ezer alatti fehér, amely lassan ötéves lesz, felért a csúcsra, és még vannak tartalékai. 5 pont.

1 komment

Címkék: 2006 pécs ötpontos cirfandli walter

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ez egyrészt klassz hír,
másrészt meg orosz rulettnek tűnik.
Szóval most nem tudom mit gondoljak.

Leginkább azt, hogy nem szabad időt adni a dugónak.