HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Gizella Medve Furmint 2009

2011.07.27. 19:00 AG 2.0

A Gizella Pince Szil-völgy furmintja nemcsak másnak jött be a furmintfebruáron, hanem nekem is, muszáj volt megnéztem szólóban. Baráti társalgás alkalmából fogyott el pillanatok alatt, tudtam is rá figyelni, meg nem is, nyilvánvaló volt, hogy jó kis bor, de hozzá kellett kóstolni még valamit, hogy egészséges legyen a bejegyzés. Mire azonban ez megtörtént, a konkurencia félig-meddig lelőtte a poént. Ezért egy hirtelen mozdulattal megváltoztattam az előre bekészített címet, amint az az url-ből csak azért is látható. Ennyit a blogíró előtt tornyosuló rettenetes kihívásokról. Közben egyre inkább érteni vélem Szilágyi László és Vas Mariann borainak stílusát. 2009 ide vagy oda, rokonszenves könnyedség van bennük. Érett a szőlő, magas az alkohol, mégsem az a meleg, széles hömpölygés játszik bennük, ami az ismert nevek többsége esetében. De nem is feltétlenül évjáratfüggő ez, hiszen egy korábbi aszújuknál is ilyesmit tapasztaltam: testben már-már karcsúnak volt mondható, közben természetesen az úgynevezett aszússágot sem nélkülözte, elegáns gyümölcsössége okán pedig egyértelműen szeretni kellett. Nyilvánvaló, a Gizella 2009-ben ért önnön munkásságának csúcsára furmintvonalon. Kompexitásban, kifinomultságban a Szil-völgy mellett a Medve is messze felülmúlja előzményeit. Szép világos színek, sok-sok körtés-barackos gyümölcs, és bár a szesz cseppet csípked, mégis kedvesen zamatos, friss, csúszós a korty, jöhet a következő. A Medve egyértelmű 6 ponthoz jut, a Szil-völgyet viszont meg kell néznem még egyszer, utána lehetek biztos benne, hogy csont nélkül megérdemli-e a hetest.

2 komment

Címkék: hatpontos tokaj furmint 2009 gizella

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

"a Szil-völgyet viszont meg kell néznem még egyszer," na pontosan igy vagyok vele en is. par honapja kostoltam oket, kutyafuttaban a medve egybol atjovos elmeny volt
Nálam a Szil-völgy 2009 erős 7 pont…. és szerencsére elég gyakran kóstolom.