Kultúra és ivászat kéz a kézben jár, a művészek szeretik a bort, a művészetkedvelők is, nincs ez máshogyan a Szigeten sem, amely hétfőn este szerencsésen elkezdődött a jubileumi Tankcsapda-koncerttel. A java csak most jön, úgyhogy egyáltalán nem késő megnézni röviden, hol milyen alkoholos italokat érdemes magunkhoz venni keddtől vasárnapig. Először is mutatok két térképet, itten a koncerthelyszíneket vehetik szemügyre, itten pedig a vendéglátó-ipari egységek elhelyezkedését, máris el lehet gondolkodni a szükségletek kielégítésének összehangolásáról. És akkor jöhet is a privát szelekcióm, a teljesség igénye nélkül. Fix, hogy kimaradnak említésre érdemes objektumok, idén még nem voltam kint, listából és emlékekből dolgozom. A Sziget legbiztosabb pontja számomra egy ideje nem a Nagyszínpad vagy a Party Arena – heheh –, hanem a Hilltop Neszmély borozója. Egyszer már megdicsértem lelkesen a helyet és a borászatot, különös tekintettel a műanyag palackos óriásfröccsökre. Ennél okosabb, hasznosabb és fesztiválbarátabb találmányt nehéz elképzelni. Nincs jobb, mint összetöltetni 3-4 deciliter olaszrizlinget vagy irsai olivért 6-7 deci szódával, aztán mászkálni frissen, jó esetben kitart, amíg visszavergődik az ember. Arról nem is szólva, hogy milyen kiváló pozícióban van a Hilltop földrajzilag, közel mindenhez, ami érdekes, a világzenészeket leszámítva. Dettó régi szolgáltató a Présház, amely általában színes választékkal vonul fel, és jelentős tömegeket vonz. Vadonatúj szereplőnek sejlik ellenben a Wineage, amely magas minőségű dél-amerikai dolgokkal igyekszik ezentúl meghódítani a magyar publikumot, a bevezető szakasz jegyében hátha kedvezőek lesznek az árak. Mindezeken túl olyanokat találtam még, mint a Jekl Borozó, a Ferenczy Pincészet, a Hungarikum Fröccs és Borkert, a Pepe Borklub – Fröccsöntő és a Demizson, ezek közül az első kettőről tudom, micsoda, a többiről nem nagyon. Pálinkafronton a Rézangyal Pálinkaház nyomul a legnagyobb lendülettel – ezt a vállalkozást nem mindenki szereti, pl. mert mézezni nem kóser, és a barrique emlegetése sem elegáns gyümölcspárlatokkal összefüggésben –, de vannak mások is. Akinek mindez nem elég, az igyon sört.
Mit igyak vajon hol? Sziget
2009.08.11. 08:00 AG 2.0
Szólj hozzá!
Címkék: hírek sziget hilltop présház wineage
 
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.