Néhány évvel ezelőtt megnéztük a kismartoni Esterházy-kastélyt, ha már ott voltunk, bementünk a vinotékába, ha már bementünk, vettünk korosabb pinot noirt, valamint egészen fiatal újbort. Finomnak találtuk. Mindez szeptember közepén történt. Ebből jól látszik, nemcsak a Varga Pincészet képes villámgyorsan elkészíteni az év első borát, vannak osztrákok is, akik szívesen sietnek. Közéjük tartozik a Terra Galos – más néven: Dr. Achs –, amelynek 2009-es Primus Bouvier-je már a magyar fővárosban, közelebbről a Winebarban is kapható. A borászatról azt kell tudni, hogy Burgenlandban, Golsban működik, a Balaton déli partján partján is vannak területei, így magyar borok is felbukkantak a szortimentjében – ha az olvasó többet szeretne tudni ezekről, kattintson –, és nem tévesztendők össze Paul Achsszal, aki azért híresebb náluk. A bouvier is érdemel néhány szót: fogalmam sincs, magyar bor készül-e belőle, ám az ismeretes, hogy számos hazai nemesítésű fajta alkotóeleme, mindenben benne van, ami z-vel kezdődik, a zenittől a zengőn át a zétáig. Nyilvánvaló, a tárgyalt primőr fajélesztővel készült acéltartályban. Szélsőségesen halvány szín, konkrétan fehér, harsogó illat, friss virágokkal, bodzával, gyümölcsökkel. Szájban könnyed, de nem jelentéktelen, ízes és ropogós, savai moderáltak. Hibája nincsen, erénye is csak annyi, amennyi egy pár hetes gyorsbornak lehet. Inni igen jó, annak, aki nem veti meg az ilyet, hanem szereti. Ezen a blogon ilyesmi is kaphat 5 pontot.
Terra Galos Primus Bouvier 2009
2009.09.29. 08:00 AG 2.0
Szólj hozzá!
Címkék: ausztria ötpontos burgenland 2009 terra galos dr. achs bouvier
 
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.