Hárslevelű után hárslevelű. Említettem legutóbb: több bort bontottam csütörtök este, és a Gizella Pince 2008-as Barát-dűlőse fogyott a legjobban. Mint mindjárt kitűnik, nem azért, mert kimagaslott a mezőnyből, a dolgok soha nem egyszerűek. Bott Judit és Bodó József Határi-hársát téli helyszíni munkálkodásunk alkalmából figyeltem meg először, nagyon tetszett. Sajnáltam is, hogy kevés készült belőle – annak azonban önző módon örültem, hogy vehettem belőle egy palackkal. Pihent mostanáig – az ugyanott és ugyanakkor beszerzett Csontos furmintnak közben nyakára hágtam örömmel –, úgy véltem, meg kell neki adni a tiszteletet és az időt. Vonatkozó észrevételeimet kétfelé kellene bontanom. Három nappal ezelőtt: kissé matt szín, mély, ásványos, elég alkoholos illat, visszafogott gyümölcsösség. Közepesnél nagyobb test, vélelmezhető maradékcukor, ami a szesz támogatásával árnyalattal többnek tűnik a kelleténél. Lecsengésében befűt. Hatos környéke. Ma: orrban meleg, dús, körtés, gazdag, komoly, mégis kedves. Szájban krémes, harapható és finom. Tiszta ízű, elegáns, bottos. Súlya ellenére jól iható. A fogyasztási hőmérsékletre oda kell figyelni. Ha hideg, zárkózott. Ha meleg, nem annyira energikus. Vasárnap délután 7 pontos teljesítményt nyújtott.
Bott Határi Hárslevelű 2009
2011.04.17. 18:15 AG 2.0
4 komment
Címkék: tokaj hétpontos hárslevelű határi 2009 bott pince
 
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
muskotály küvé 2011.04.17. 21:51:41
vargánya 2011.04.18. 21:46:59
AG 2.0 · http://albertgazda.blog.hu 2011.04.19. 07:44:41
vargánya 2011.04.19. 09:40:25