HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Gere Kopar 2006

2009.06.19. 08:00 AG 2.0

Nem kezdem feszegetni, mi a szerepe Gere Attilának és a Kopárnak a magyar bor történetében, a termelőről – mint jelenségről – itt írtam én, terjedelmesen, a legsikeresebb magyar brandek egyikének jelentőségét más elemezgette itt, okosan. A lényeg, hogy az eredetvédelmi okokból egy ékezettel szegényebb Kopar 2006-os évjáratánál jobb nem készült az 1997-es premier óta. Az az 1997-es anno hatalmas lendülettel robbant be a borköztudatba, a 2006-os nyilván nem szólhat akkorát, bő a mezőny a csúcsvörösök között, a palackszám is megnőtt a szűk évtized alatt. Mostanában nem vagyok mindig elégedett a hazai topborokkal – legutóbb pont a Gere Solus 2003 egy palackja nem ízlett igazán, 6 pontra jó volt, ami kevés –, a Kopar 2006-ot viszont sokadszor találtam nagyszerűnek. Gyönyörű szín, hatalmas illat. Erdeigyümölcs-kosár, kávé, föld, csipetnyi animalitás. Perfekt szerkezet, telt korty, elegendő sav, moderált tannin, élvezetes utóíz. Koncentrált és komplex, nyílik a palackban, játszik a pohárban. Visszakóstoláskor szebb, mint elsőre, fejlődik, rendre mutat valamit, ami több, mint amit eggyel előbb mutatott. Karakterében, jellegében olyan, mint egy jól sikerült bordeaux-i, erős, elegáns, harmonikus. Nem egészen hároméves korára tökéletes formában van. Tavaly novemberben azt mondtam, eléri a 8 pontot. Most azt mondom, hajszál híján feljebb is lépett egyet. Nagyon örültem neki.

Szólj hozzá!

Címkék: 2006 gere attila villány nyolcpontos kopár

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása