HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Szent István Korona Barack Pálinka

2009.10.24. 08:00 AG 2.0

A Szent István Korona Pincészet identitásának meghatározásával bajban vagyok, ez nem most kezdődött, hanem évekkel ezelőtt, már akkor sem értettem mindent, amikor nagyinterjút készítettem a zöld gazdasági napilapnak Kemendy László vezérigazgatóval. Annyira talán nem fontos, hogyan viszonyul egymáshoz a Hungarovin, a Törley, a Szent István Korona és a György Villa Pincészet, de az mégis érdekes, hogy míg a legelőbbi honlapján van utalás az utóbbi háromra, addig visszautat nem találtam. Persze nyilván megkérhetnék valakit, vázolja fel a családfát, legközelebb, ha borról lesz szó, meg is teszem. A Szent István Koronát leginkább borairól ismeri, aki nem átall ezer forint alatt is vásárolni, kiváló árértékű etyeki tételekbe szaladhat bele, elsősorban fehérben, a szekszárdi vöröseket kevésbé ajánlom. Viszont többféle pálinka is felbukkant a színen az utóbbi években. Amelyek megint csak azok érdeklődésére tarthatnak számot, akik nem bírnak-óhajtanak súlyos pénzeket szánni a szeszekre. A barackpálinkát emlékeim szerint kétezer környékén vásároltam az egyik hipermarketben. Hogy megérte-e, amit kifizettem érte, vita tárgya lehet. A gyümölcsöt az Alföldről vásárolják, a hátcímke szerint gondos válogatással, alkoholja csak 37,5-es. Illata tiszta, de nem különösebben gazdag, a kortyban sem vibrálnak ellenállhatatlanul az ízek, parfümös és égett árnyalatok is bevillannak, nem csúszik olyan színesen, ahogy várná az egyszeri ember. A baracknak egyébként általában is nagyon nehéz dolga van, legalábbis nálam. Rettenetesen sokat kell mutatnia ahhoz, hogy a Kádár-kori kommersz szagának és ízének emlékét felülírja, elsöpörje. Ez a pálinka nem birkózott meg a feladattal.

3 komment

Címkék: pálinka barack szent istván korona szeszek

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Születésnapomra kaptam haveroktól 4 egyforma üveg mézes-körtét Szt Istvánék kínálatából, kíváncsian várom milyen lesz, ebédhez lehet megbontok egyet. Egyébként kinézetre igényes az üveg, az alapján az ember nem sorolná az olcsó és kommersz italok körébe
@fiatalborivo: nono, lehet, pontatlanul fogalmaztam. hogy ez a pálinka jobb, mint az olcsó kommerszek, az nem kérdés. csak sajnos annyira beivódtak azok a régiek, hogy viharral kell őket kiseperni. ennyire viszont mégsem érdekes a szent istván, szerintem. a másik része: ami mézes, azzal szemben a fenntartások automatikusak. a méz ugyanis mindig takar, soha nem bírhat alóla előjönni az igazi gyümölcs.
Látom, kell szervezni pálinka kóstolót. Mert ugye, ha százhúsz évig élek, akkor se' fogy el. Hat éves a legifjabb:) Cseresznye, szőlő, gönci barack, sorrend jó?:)
süti beállítások módosítása