HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Bort inni 2009 szilveszterén

2009.12.31. 08:00 AG 2.0

Karácsony után itt az újabb alkalom a tért ölelő ivászatra, ez az a nap és éjszaka, amikor a gasztronómia annyira nem fontos, olykor a terítékre kerülő borok minősége is másodlagossá válik a bevihető alkoholmennyiséghez képest. Rosszat ilyenkor sem ildomos inni, ráadásul bevallom, hipervirslit sem vagyok hajlandó enni, akit egyszer letepert a hivatástudat, annak az össznépi elfajulás idején is muszáj odafigyelnie. Mást ne mondjak, egy éppen szilveszterkor abszolvált többszereplős párbajt minden idők tíz legjobb kóstolgatása között tartok számon. Most nálam másképpen alakulnak a dolgok, felborítottuk a naptárat, az új évet szerényen és visszafogottan köszöntjük, a komolyabb dolgok különböző okok miatt várhatóan január 1-jén kerülnek elő szolid társaságban. Éjfélkor ezzel együtt bontok egy ezüstkapszulás Bellefon Champagne-t, másnapra pedig Palacios Priorattal, Takács Lajos-féle sauvignon blanc-nal és Bott Frigyes utolsó palack 2007-es chardonnay-jával készülök, de előkerülhet még valami ráadás is a végén. Mások hogyan csinálják?

6 komment

Címkék: szilveszter

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mi a pince szellemére bízzuk magunkat, azt tudjuk, hogy mi lesz a vacsora, de a borokat hozzá csak a pillanat választja ki :) (www.pecsiborozo.hu/blog/szilveszter_utan_2010) Jó borokat szilveszterkor s az új évben, AG és minden olvasótárs!
hoppá. boldog új évet én is mindenkinek. ez valahogy kimaradt a posztból, pedig józanul írtam, nem is értem :))
pazar borokban gazdag új évet + újévet mindenkinek! :)
@AG 2.0: ezért ne posztolj józanul:D
Mindnyájatoknak boldog új esztendőt kívánok!
Freixenet Reserva Real - amíg sül a malac;
Taittanger Prestige Rosé - amíg sül a malac;
Feudi - Greco di Tufo - (Ha esetleg több idő kell a malacnak)

Az éjfél problémás nálunk mivel nincs TV-nk, de idén talán YouTube videókból összevágok egy Best of Prestidents mixet, hozzá biztos találok itthon valami bubisat!

A Másnapra pedig szokás szerint bilagittal és diétával készülök!

Köszönet, élmény volt minden post!

Boldog Új esztendőt és jó Kóstolást 2010-re is Mindenkinek!

Üdv és BUÉK
Kabagyöngye
Somlói Apátsági Pincészet Hárslevelű 2008 - más nem volt.
Előtte napon előszilveszter volt. Haverok borai nem voltak jók, ellenben hatottak. És a házi pálinka is. A végén a Törley palackos, magnum pezsgő pláne.
Másnap (tegnap) nem kívántam már sokat inni. A család sem fogott ki "ivós napot".
És BÚÉK mindenkinek!
süti beállítások módosítása