HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Dúzsi Tamás Sió-menti Fürtike 2010

2010.11.15. 15:30 AG 2.0

Azzal akartam kezdeni, hogy megvolt az első 2010-es borom, de menet közben eszembe jutott, hogy a várbeli borfesztiválon már belekóstolhattam a Varga Pincészet szokásos csabagyöngyéjébe, rosszabb és jobb sem volt, mint amilyen egyébként szokott lenni. Dúzsi Tamás primőrjeihez majdnem minden ősszel van szerencsém, kedves barátainkkal szoktunk libázni ilyenkor – még valamikor a 90-es évek közepén teremtettük meg a nemes hagyományt –, általában bejegyzés is születik az élményekből. Ezúttal legalább két poszt lesz, ez is mutatja, jól alakultak a dolgok szombaton. Azért is, mert a liba még soha nem volt ennyire finom, öt-hat órás konfitálás és rövid magas fokozatos rásütés tette omlóssá és ropogóssá egyszerre. De vissza Dúzsihoz: a fehér, a rozé és a vörös közül elsősorban az első kettő iránt érdeklődök szívesen, most is velük kezdtünk. A címből látszik, inkább a Fürtike ízlett ezúttal, a szekszárdi rozémester mestere lett ennek a műfajnak is. Világos szín, nem kevés szénsav, majdhogynem habzóborként viselkedik a pohárban. Bodzás, savanyúcukorkás illat, növényi jegyek is játszanak. Karcsú test, élénk savak, a céókettő is dolgozik fáradhatatlanul, a 11-es alkohol szájban és fejben sem bánt. Szinte nem is bor ez, hanem üdítő, de hát pont az a küldetése, hogy oltsa a szomjat frissen, lendületesen. Az első pohárral behúztam egy hajtásra. 4 pont jár neki. Olyan szabály nincs, ne is legyen, hogy télen nem helyénvaló nyári bort inni. Pláne, hogy amúgy is nyár van november közepén.

4 komment

Címkék: szekszárd négypontos dúzsi újbor 2010 fürtike

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hogy hagyomany lesz v sem azt majd az ido eldonti, mindenesetre mi is megettuk a magunket es nem is vartunk vele 7vegeig. Nalunk szabaly h mindent aznap unneplunk (van hogy szulinapi torta a reggeli:) igy csutortokon gyult ossze a csapat es pentek hajnalig sikerult nem kis mennyiseget elfogyasztani. bogyole es bardosek uj evjaratos borai utan vorosbe fordultunk a hajnali creme brullet meg aszuval kisertuk. sok ilyet meg.
Nekem az idei Nyakas - Irsai Oli fogyott el 30 perce. Már bánom, hogy nem vettem még 1 üveggel.

(Csabagyöngye: pár hete megvolt, hozta a tavalyit)

@AG: Miért nem a Dúzsi Rozét kóstóltad?
Mi Dúzsi 2009-es alaprozéjából vettünk pár üveggel pár hónapja, sajnos. Nem fergeteges, hogy finoman fogalmazzak, még mindig van belőle...
A Varga primőrből nem tudom, a tavalyi milyen volt, de emlékeim szerint a mostaninál volt korábban érezhetően jobb kiadásuk.
@Hepci: Dúzsiék tavalyi alaprozéja tényleg gyenge.
süti beállítások módosítása