HTML

Albert gazda

A bor nem élelmiszer-ipari termék, de nem is az istenek itala. A bort azért szeretjük, mert szórakoztat, és mert finom. A földön iszunk. Elég sokat. És ha lehet, jót.

Friss kommentek

  • 2colours: Aha. Szóval Hamvas széttrollkodott mindenkit néhány közhelyért? Még mindig nem az igazi... (2017.04.20. 19:47) A félreértett Béla
  • frezerxp: az előző hozzászóllást igencsak megkérdőjelezhető, ugyanis magyarországon még nem találkoztam olya... (2013.09.09. 20:35) Jean Balmont Cabernet Sauvignon 2008
  • rszabi: Nagyon vártam már. Napi szinten fog frissülni az új blog is? (2012.07.31. 12:44) Hát akkor igyunk
  • AG 2.0: iszunk.postr.hu/ (2012.07.30. 17:21) Tervek
  • önkéntes rendőr: Na asszem, az étterem be is zárt... (2012.07.04. 13:55) Ráspi Zweigelt Válogatás 2007

Címkék

2003 (16) 2005 (17) 2006 (68) 2007 (121) 2008 (132) 2009 (93) 2010 (22) alföld (18) aszú (17) ausztria (20) badacsony (20) balassa (10) balaton (41) bikavér (10) bock (14) bott frigyes (15) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (34) chardonnay (30) chile (10) demeter zoltán (19) eger (39) emberek (11) etyek–buda (23) franciaország (13) furmint (47) gere attila (10) gondolatmenetek (37) hárslevelű (16) hatpontos (143) heimann (15) hétpontos (104) hilltop (11) hírek (42) hollóvár (10) jásdi (17) kékfrankos (19) légli (20) losonci (15) mátra (20) merlot (25) négypontos (66) nobilis (13) nyakas (10) nyolcpontos (48) olaszország (18) olaszrizling (37) oremus (12) ötpontos (129) pécs (11) pincék és borászatok (22) pinot noir (19) programok (20) rajnai rizling (24) ráspi (15) rendezvények (44) rozé (11) sauska (22) sauvignon blanc (16) somló (16) somlói apátsági pince (11) sopron (15) st. andrea (21) szászi (11) szekszárd (43) szentesi (14) szepsy (20) takler (16) tiffán (15) tokaj (93) vida (11) villány (55) wachau (11) Címkefelhő

Fesztivál Etyeken, kérdőív az Indexen

2010.05.14. 08:00 AG 2.0

Ha már a borokat lepontozzuk gyermeki módon, miért ne tehetnénk ugyanígy a fesztiválokkal is? A dolgok közepébe vágva bevallom: az Etyeki Pincefesztivál a kedvenc rendezvényem. 7 egységet visszakézből hajlandó vagyok adni neki, legyen pannon klasszis. Nagyon szeretem a hangulatát, szigorúan csak napközben. Korán kell menni, korán kell eljönni, egyrészt a könnyebb bejutás, másrészt a könnyebb hazakeveredés érdekében. Sötétedésig soha nem maradok, igaz, másutt is hasonló a taktikám, a városligeti bországgyűlésezéstől a várbeli gourmet-záson át a szeptemberi főfesztiválozásig. Hiába, ha az ember nem szereti a tömeget, és csak magát bírja elviselni ittasan, előre kell gondolkodni. Etyek előnyeihez visszatérve: az a legjobb, hogy az országos neveket helyi pincékben lehet feltalálni, belekóstolva ennek hála sokkal kevésbé ismert ízekbe is. Általában az újhegyi sor az első, amit felkeresek, a többire vagy jut időm-energiám, vagy nem. A terveim most is szerteágazóak, meglátjuk, mi sül ki belőlük. Azt mondja a meteorológia, pocsék idő várható szombaton és vasárnap is, de rá se rántsanak, fogják a poharukat, és mindent bele. A borászok-pincék listája itt van, belinkelem külön a térképet is. Még valami: már említettem, hogy május 20-án ismét bemutatkozik Budapesten Szekszárd, vannak újabb részletek. A borvidék legjobb gazdái délután 3-tól este 7-ig kínálják majd boraikat a Petőfi Irodalmi Múzeumban. A belépő 3000 forint lesz. A termelők névsoráért kattintsanak egyet. A fesztiválszezon miatt jutott eszembe, kellene csinálni egy kérdőívet, amiben nemcsak a blogolvasó szubkultúra válaszolhatna érdekes kérdésekre, hanem a szélesebb publikum is. Kollégámmal összeraktuk, kint lesz ma egy darabig az Index.hu főoldalán, sok ezer résztvevőben reménykedünk. Töltsék ki, ha hibákat észlelnek, szóljanak, ha bármilyen észrevételük van, dettó. Nem a világot váltjuk megfele, kíváncsiak vagyunk.

20 komment

Címkék: hírek programok szekszárd etyeki pincefesztivál rendezvények

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jó lesz ez a kérdőív, kitöltöttem, nagyon hasznos. Albert esetleg ha szépen megkérlek és szerzői jogok nem tiltják akkor diplomamunkámhoz felhasználhatom? Rendelkezésemre tudod bocsátani?
kitőtöttem. apró észrevételek, annyira nem fontosak:
- az 1000-3000 és 3000-10000 ft-os határok esetemben biztosan nem szerencsések, pont 3000 körüli az "átlagáram". a 2000-5000 ft fedné le nagyjából tökéletesen a sávot (2000 alatt nagyon nehéz izgalmasat találni, 5000 ft fölött már drágállom).

- magyar bor helye a világban: az első 3 és a középmezőny között még lehet(ne) pár sok szint. első tízbe mindenképp betenném.
Hello!

En is kitoltottem. Jo, erdekes, hasznos.
Eszrevetel: A kedvenc boraszatot egy 3-as listava alakitani talan. Elso 3 pont, masodik 2, harmadik 1.
En is szeretnem elkerni a vegeredmenyt, hasonlo celbol (tudnam hasznalni a WSET tanfolyamokhoz kapcsolodoan).
Koszonom.
Nekem (csak hogy ne mindenki ugyanarra panaszkodjon :-) az okozott komoly gondot a kérdőívben, hogy egyformán szeretem a fehéret és a vöröset is, meg az édeset és a szárazat is. Ha nagyon kell, tudom azt mondani, hogy vörös, meg hogy száraz, de nem igazán fedi a valóságot, radio button-ok helyett oda checkbox-ok kellettek volna.
De hogy ne csak panaszkodjak: poén volt kitölteni, szerintem is jó, hogy megcsináltátok, és kíváncsian várom az elemzést!
Kitöltöttem...jólesett az utolsó kérdésre az utolsó lehetőséget bekattintani...20 éve máshova kattintottam volna.
A teszt jó de még hiányzott 11 kérdés...majd legközelebb?
@Kóstolómester: baszod, ezért kár volt. szerinted kit érdekel, mennyi a szaros kereseted? remélem, nem valami k...g bankos vagy, de azt is leszarom.

Albert, moderálj ki, ha gondolod...
Mánemazé, de az utolsó kérdés minek is?
3 kérdésre nem válaszoltam. Így is jó?
@fiatalborivo: @londonercsecse:

természetesen használhatjátok, hivatkozással :)

@Parci:

igen, a határokon sokat gondolkodtam, nekem nagyjából 3000 körül van egy lélektani határ, ezért döntöttem így

@marvin__42:

kétszer tettük be a _rossz a kérdés, csak a minőség számít_ opciót, aztán kétszer vettük ki, mert féltünk, hogy félreviszi a dolgokat. nyilván én is azt választanám, de az elsősorbannal gondoltuk inkább megoldani a dolgot

@t f 1:

szociológiai-demográfiai okokból, érzékeny adatot nem kértünk ezzel. de természetesen nem kell minden mezőt kitölteni, úgy is érvényes a cucc
@Benikuty: khmmm... szerintem sem jó tréfa ez. egyébként megfigyeltétek már, hogy a legnagyobb sztárok mindig netes fórumokon nyomulnak? ;-)
@AG 2.0: Kóstimestinek a borok áránál és a fizetésnél is létrehozhattál volna egy külön rubrikát. Csak az lenne odaírva, hogy Kóstimesti. Így mindenki tudná, mi a f@sz van.
@Benikuty: Ne idegesitsd magad feleslegesen. A hiányzó kérdések felvetése volt a lényeg korábbi hozzászólásomban...
@AG 2.0: egyébként nálam is 3000 ft a(z egyik) lélektani határ (és nyilván még sokaknak, hiszen aki "benne van a témában itthon", ugyanonnan/ugyanabból válogat). ugye jó bort akar csak inni az emberfia, tehát a legalsó régió kiesik, innentől kezdve kb. 3000 ft alatt "jó áron" van egy üveg (jó) bor, felette kezd drága lenni.

viszont épp ezért, ha intervallumot kéne megadnom, az leginkább a 3000-es határ körül szóródna. :)

@Kóstolómester: akkor viszont a lényeget nem fejtetted ki, miszerint mik azok a kérdések, amik hiányoztak. :)
Kitöltöttem én is, nekem is a "miccerecc, vöröset, vagy fehéret?", meg a "mellikakedvencpincéd?" kérdések okozták a meghasonlást. :)
@Kóstolómester: Van valami végtelenül szánni való abban amikor valaki pusztán a fizetése nagyságával kérkedik. Mert ha egy gazdag ember a kifinomult ízlésével és stílusával dicsekszik, vagyis azzal amire a sok pénzét költi az még elnézhető, bár az is prosztóság.
@Kóstolómester: Mi lenne szerinted a további 11 kérdés amit érdemes lett volna beletenni a kérdőívbe?
Még mielőtt válaszolnál, tudod hogy mi volt a pontos céljuk Albertéknak? Tudod hogy pontosan milyen információkra voltak kiváncsiak, mi kellett Nekik? Mert ezek nélkül kár még kérdéseket felsorolni, nem ugyanabból indulsz akkor ki mint Alberték.
@fiatalborivo: Ilyen meglátással természetesen neked van igazad.
Én személy szerint hiányosnak éreztem de nem számít.
@BZoltan: Már megint nem figyelsz, Zoltán, egyáltalán NEM igaz hogy Kóstolómester "pusztán a fizetése nagyságával kérkedik".

Nincs itt semmi szánnivaló.
@Szomjas Gödény: vigyázz, Gödény, nehezen álltok meg 50 komment alatt, ha egy középkategóriás dulakodásba kezdesz BZoltánnal.
Most csak hátradőlök és figyelek. :)
@Hepci: Tudom, már próbáltuk párszor :)
Általában azért elég tartalmat tudunk belevinni, hogy informatív is legyen, ne csak felesleges legyen az egész, mert azt nem szeretem.

Most csak felhívtam a figyelmét egy ténybeli tévedésre, amire szerintem már ő is sokat hivatkozott.

Asszem tolok már valami halat itt az árvízben, ráadásul még inni is lehet, tökéletes hétvége!
süti beállítások módosítása